Könyvajánló: Test a lélek börtönében

Kedves Olvasó!

Egy olyan önsegítő könyvet ajánlok figyelmükbe, amely egy betegség oltárán juttat önismerethez.

Galgóczi Dóra: Test a lélek börtönében című könyve korunk egyik legrejtélyesebb és legveszélyesebb pszichés betegségével foglalkozik. A regény 2010-ben, a Szaktudás Kiadó Ház gondozásában jelent meg.

Aki egy szerelmes fiatal lány vívódásokkal teli élettörténetére vágyik, vagy az idealisztikus vékonyság elérésére keresi a receptet, annak nem ez a megfelelő olvasmány.

Szólhat ez a könyv olyan lányoknak, nőknek, akikre soha egyetlen panasz nem volt sem a családi fészek meleg ölelésében, sem azon kívül. Akik mindig szófogadóan, kötelességtudóan tették a dolgukat az iskolában, lázadás mentesen élték meg a kamaszkort, miközben lemondtak saját vágyaikról, és visszafojtott indulattal feleltek meg a legkülönbözőbb helyzetekben.

Szívből ajánlom ezt a regényt nemcsak azoknak, akiket bekerített az evészavar szövevényes hálója, de mindazoknak, akik tudják: legnagyobb feladat az életben önmagunk megismerése. 

Dr. György Sándor – Pszichiáter főorvos, terapeuta 

Ajánlom azoknak a szülőknek, akik úgy érzik, gyermekük nem eléggé öntörvényű, nehezen válnak meg a szülői háztól.

Azoknak az anyáknak, akik kételkednek „elég jó” szülőségükben, éppen ezért olykor erőn felül teljesítve kiszolgálják családtagjaikat, ezáltal érezvén fontosságukat.

Joggal kérdezhetnénk, és hol vannak az apák?

Ugyanitt, akik mindezt végignézik és hagyják maguktól alakulni az eseményeket! Uraim, Önöknek is szól ez a könyv, hogy felismerjék, ha baj van.

Az Önök számára is megrendítő lehet a történet.

Ez a könyv egy személyes átélés alapján segít megérteni a „harcos” mindennapjait.

Végezetül leginkább ajánlom azoknak a lázadóknak, akik visszakérik szabadságukat Anorexiától, mert üzeni a könyv, hogy van kiút!